Chystáte na nedělní oběd oblíbenou klasiku – řízky smažené v trojobalu? Máme pro vás skvělý tip, díky kterému budou řízky ještě chutnější, než kdykoliv předtím.
Neváhejte a vyzkoušejte to, koneckonců toto vylepšení používají i profesionální šéfkuchaři v nejlepších restauracích.
Červenou papriku a chilli lupínky
Pokud máte rádi trošku ostřejší řízky, vyzkoušejte do strouhanky přimíchat i trochu červené papriky a chilly lupínky. Můžete tak připravit výborné “ďábelské řízky”.
Máslové sušenky
Na Slovensku se řízky podávají téměř vždy potřené máslem. Pokud chcete dodat Reznik vábivou vůni i bez másla, stačí, když do strouhanky jednoduše přisypeme trochu namletých máslových sušenek. Řízky budou krásně vonět máslovou aroma.
Sušený zázvor
Chcete-li trošku exotičtější chuť, doporučujeme 1 lžičku mletého zázvoru. Přimíchejte zázvor do strouhanky a obalujeme jako obvykle. Řízky budou mít výraznou, jemně pikantní chuť.
Malá špetka kyseliny citronové v prášku
Přidejte do malou špetku kyseliny citronové v prášku do strouhanky a máte řízky, které jsou svěžejší
Arašídy nebo vlašské ořechy
Rozdrťte několik slaných arašídů nebo vlašských ořechů a přidejte je do strouhanky, kterou obalíte řízky. Toto vylepšení dodá vepřovým řízkem úžasnou chuť. Navíc nemusíte solit ani jinak ochucovat, řízky budou mít výbornou chuť!
Sušený kopr
My, jako velcí milovníci kopru máme rádi vůni této aromatické bylinky z našich zahrad iv řízky. Přidejte do strouhanky sušený a rozdrcený kopr, petrželku, nebo jiné vaše oblíbené bylinky. Budete mít krásné voňavé a nevídaně chutné řízky.
Drcené sušenky
Grahamové nebo máslové slané sušenky rozdrtíme nadrobno a přimícháme ke strouhance. Toto vylepšení dodá chuť vepřovým a drůbežím řízkem, ale i smaženým filé. Stejně můžete do strouhanky přidat hrst drcených chipsů, chipsy s příchutí dodají výbornou kořeněnou chuť.
Kukuřičné lupínky
Můžete je přidat do strouhanky nebo jimi strouhanku zcela nahradit. Výsledek bude mnohem křupavější a dodá fantastickou chuť zejména drůbežím stehýnka nebo prsům.
Sušený česnek
1-2 lžičky sušeného česneku v strouhance řízky nejen skvěle ochutí, ale zároveň přidají fantastickou česnekovou vůni. Neváhejte přidat i nadrobno nasekanou petrželku.
Nadrobno nastrouhaný sýr
Nejlepší je parmezán. V italské kuchyni je neodmyslitelnou přísadou telecích řízků, výborně se však hodí i do vepřových či drůbežích řízků. Smíchejte strouhanku s parmazánem v poměru 2: 1.
Strouhaný kokos
Obyčejná kokosová moučka dokáže úžasně zjemnit drůbeží maso. Použijte ho při přípravě kuřecích nebo krůtích řízků, přimíchejte ho do strouhanky a sami uvidíte, jaký skvělý bude výsledek.