Maliny nezavářívám, nepřidávám do nich cukr ani nesuším a vydrží mi do další sklizně: Nejjednodušší a nejlepší recept!




Dnes se chci podělit o svůj ověřený postu, než uchovávám bobule (maliny) tak, že vydrží až do další sklizně.

Na takový postup nepotřebujete ani cukr.

Takže základem je, že doma nabírané maliny nemyjí, snažím se je sbírat opatrně bez odpadu. Jediná věc je, že maliny položím na ručník a zkontroluji, zda nemáme kousky, které jsou nahnilé, poškozené nebo lesnivé. Nechám jejich ručníku asi hodinu a až potom začnu připravovat. Maliny zhruba rozdělím na dvě části. V první části vyberu větší a celé bobule.

Potom jsem rozdělila celé malinové bobule do silikonové formy tak, aby pokrývaly téměř celé dno formy.

Druhou část malin dám do mixéru, rozmixujeme.

Vznikne mi hladké pyre. Vše, co teď udělám je, že pyre naliju na vrch celých bobulí a uložím do mrazničky na asu 2-3 hodiny.

Silikonovou formu umístěte na něco pevné, aby nedošlo k rozlití malinového pyré.

V tomto případě používám krájecí kuchyňskou desku.

Když je hmota zmrazená, vyklopím z formy a uložíme do uzavíratelných plastových sáčků nebo do vakuových sáčků. Pokud je to nutné, vyberu potřebné množství, Rozmrazím ho a podle potřeby přidám cukr. Malinové listy si suším a dělám z nich celoročně chutný a voňavý čaj.



Byl tento návod užitečný?



Komentáře

Doporučené články

Zapomeňte na drahé léky z lékárny, mezi kořením máte hotový poklad: Tymián likviduje viry, oregano zabírá na kašel a kmín zastaví rýmu!

Nepřidávejte ji jen do limonád: Nejlepší bylinka na hubnutí a pro zdravé srdce, cévy a pokožku – všímat by si ji měli hlavně ženy !

Toto řekněte každému, koho trápí kříže a bolavé kolena: Ověřené, odzkoušené – toto zabere za 1 noc !!

Od tohoto momentu je prášek do pečiva v mé domácnosti považován za poklad: Děkuji mojí babičce za geniální tip!

Z 1 šálku rybízu mám 1,5 litru domácího sirupu: Žádná chemie, éčka a ani nemusíte sterilizovat – ta vůně léta je nepopsatelná!

Ruský okurkový salát s fantastickou zálivkou: V létě ho dávám k řízečkem i na grilovaní – perfektní chuť!

Nesbírejte jen plody do koláčů: Tyto listy by si měl natrhat každý, kdo trpí dnou, revma a bolesti – zázrak z přírody!

Pokud máte na skalce tuto rostlinku, máte štěstí: Dokáže zatočit s alergií a dalšími chorobami, takto ji využijete naplno!

Když jdu sázet sazenice rajčat, vždy se držím této rady mé tchýně: Vždy mám takovou úrodu, že mi ji chodí obdivovat i sousedé!

Toto je důvod, proč dávám v červenci mým rajčatům trochu obyčejného octa: Tento účinek vám zaručí dvojnásobnou úrodu

Lepší salát jste neměli ani v KFC: Dělám ho k masu nebo prostě jen tak!

Olízl vám váš pes ruku, nohu nebo tvář? Zjistěte význam toho, proč to dělá. Budete překvapeni!