Chystáte na dnešní oběd oblíbenou klasiku – řízky smažené v trojobalu? Máme pro vás skvělý tip, díky kterému budou řízky ještě chutnější, než kdykoliv předtím.
Neváhejte a vyzkoušejte to, nakonec, toto vylepšení používají i profesionální šéfkuchaři v nejlepších restauracích. Malé vylepšení s velkým efektem !!
Chilli řízky
Jste milovníci pálivějšího jídla, tak to potom musíte zkusit přidat do strouhanky i trochu chilly a červené papriky. Připravíte tak výborné chilli řízečky.
Řízky obalené ze sušenek
V naší rodině se řízky dělají vždycky potřené trochou másla. Pokud chcete přidat krásnou vůni řízků i bez másla stačí, když do strouhanky přidáte trochu máslových sušenek rozdrcené na malé kousíčky. Řízky budou krásně chutné a voňavé.
Sušený zázvor
Chcete-li trošku exotičtější chuť, doporučujeme 1 lžičku mletého zázvoru. Přimícháme ho do strouhanky a obalujeme jako obvykle. Řízky budou mít výraznou, jemně pikantní chuť.
Malá špetka kyseliny citronové v prášku
Přidejte ji do strouhanky a máte řízky, které jsou svěžejší a také snadněji stravitelné. Vyzkoušejte a budete mile překvapeni.
Arašídy nebo vlašské ořechy
Rozdrťte několik slaných arašídů nebo vlašských ořechů a přidejte je do strouhanky, kterou obalíte řízky. Toto vylepšení dodá vepřovým řezník úžasnou chuť. Navíc nemusíte solit ani jinak ochucovat, řízky budou mít výbornou chuť!
Sušený kopr
My, jako velcí milovníci kopru máme rádi vůni této aromatické bylinky z našich zahrad iv řízky. Přidejte do strouhanky sušený a rozdrcený kopr, petrželku, nebo jiné vaše oblíbené bylinky. Budete mít krásné voňavé a nevídaně chutné řízky.
Drcené sušenky
Grahamové nebo máslové slané sušenky rozdrtíme nadrobno a přimícháme ke strouhance. Toto vylepšení dodá chuť vepřovým a drůbežím řízkem, ale také rybám. Stejně tak můžete do strouhanky přidat hrst drcených chipsů, chipsy s příchutí dodají výbornou kořeněnou chuť.
Kukuřičné lupínky
Můžete je přidat do strouhanky nebo jimi strouhanku zcela nahradit. Výsledek bude mnohem křupavější a dodá fantastickou chuť zejména drůbežím stehýnka nebo prsům.
Sušený česnek
1-2 lžičky česneku strouhanku na řízky nejen skvěle ochutí, ale zároveň přidá fantastickou česnekovou vůni. Neváhejte přidat i nadrobno nasekanou petrželku.
Nadrobno nastrouhaný sýr
Nejlepší je parmezán. V italské kuchyni je neodmyslitelnou přísadou telecích řízků, výborně se však hodí i do vepřových či drůbežích řízků. Smíchejte strouhanku s parmazánem v poměru 2:1.
Strouhaný kokos
Obyčejná kokosová moučka dokáže úžasně zjemnit drůbeží maso. Použijte ji při přípravě kuřecích nebo krůtích řízků, přimíchejte do strouhanky strouhaný kokos a sami uvidíte, jaký skvělý bude výsledek.