Nikdo nemůže odolat makovým koláčem, ale pokud se do těsta dostane trochu kokosu, dostanete opravdu zvláštní a fantastickou chuť. Lahodný krém a čokoládový krém dělá tento koláč ještě luxusnějším!
Ingredience:
Ingredience na těsto:
- 6 vaječných bílků,
- 3 lžíce kokosu,
- 3 lžíce cukru
- vanilkové aroma,
- 5 lžíce mletého máku
- 10 lžíce mouky,
- 15 g prášku do pečiva
- 5 lžíce mléka.
Ingredience na krém:
- 4 žloutky,
- vanilkové aroma,
- 1 sáček s práškem z vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 6 lžíce cukru
- 250 g másla.
Ingredience pro glazuru:
- 100 g tmavé čokolády
- 1 lžička oleje.
Příprava:
- Připravte si těsto, vložte vaječné bílky do hlubší mísy, míchejte ručním mixérem dokud nedostane tvrdou pěnu. Přidejte cukr. Pomalu nalijeme mák, kokos, vanilku, prášek do pečiva a mléko. Jemně promíchejte, zdola nahoru. Položte plech 24 × 30 cm s pečícím papírem, pak přidejte těsto a pečte cca. 20 minut v troubě při teplotě 190 ° C. Když se nechá vychladnout, rozřeže se na 3 stejné části.
- Připravte si krém: smíchejte vaječný žloutek se smetanovým krémem, potom přidejte vanilkový pudinkový prášek, vanilkovou příchuť a mléko. Složky dobře promíchejte s metličkou, potom vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
- Po dokončení nechte vychladnout. Máslo nakrájené na kostky vmícháme do krému, pak když je krém dobrý, bude rozdělen do dvou stejných částí. Připravte si glazuru: rozdělte na menší kousky čokolády a rozpusťte si ji nad párou, pak přidejte olej a promíchejte.
- Umístěte první list cesta na podnos, naneste polovinu krému, položte druhý list na krém, pak naneste zostávajúcei krém a položte na něj třetí vrstvu. Přitlačte koláč prsty a potom zakryjte glazurou. Kromě máku můžeme v cestě připravit rozinky nebo sušené ovoce. Dobrou chuť k jídlu!