Vynikající recept na slavnostní Ruský salát, který je fantasticky chutnou přílohou k nedělnímu obědu.
U nás se těší takové oblibě, že ho pravidelně dělám i na Vánoce.
Tento salátek podáváme jako přílohu, ale i místo „pomazánky“ na chlebíčky.
Potřebujeme:
1 velká mrkev
3 brambory vaříme do měkka
4 vejce
300 g kuřecího masa (nebo klobásy, uzeného masa)
Sůl, pepř
4 nakládané okurky
200 g hrášku
Majonéza:
50 ml mléka
100 ml rostlinného oleje
1/3 lžičky soli
1/3 lžičky pepře
1/3 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky hořčice
1 lžička octa
Jak na to:
Brambory a mrkev dáme uvařit doměkka.
Potom oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Oba druhy zeleniny vložíme do salátové mísy.
Vejce si uvaříme natvrdo.
Necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno.
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky, ochutíme solí a kořením.
Opečeme na suché pánvi tak, aby maso bylo dostatečně propečené.
Maso nakrájíme a přidáme do salátu.
K ostatním surovinám přidáme i nakrájené nakládané okurky, scezený hrášek.
Nyní si připravíme česnekovou majonézu.
Do mixéru nalijeme mléko, přidáme olej, ocet, sůl, pepř, sušený česnek a hořčici.
Mixujeme, dokud směs nezhoustne.
Nyní majonézu vmícháme do salátu.
Hotovo, můžeme podávat, ale nejlepší je salát po odstátí.
Salát je tak vynikající, že ho dávám i na chlebíček.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂