Tento recept jsem podědila po mém dědovi, který byl sedlák a tuto pochoutku zbožňoval.
Je to neskutečná pochoutka a hlavně rychlá. Budou se oblizovat všichni komu jí uvaříte!
Budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- 250 g kysaného zelí (nebo sladké)
- 2 klobásy
- 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
- 1 cibule
- sůl
- koření kmín sádlo dle potřeby
Jak uvařit tuto pochoutku :
1. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky , slaninu a klobásu na malé kousky.
2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky.
3. Uvařte se solí a kmínem do měkka .
4. Na drobno nakrájenou cibuli opečte do zlatova.
5. Nakrájené zelí mírně podlijte a poduste do měkka.
6. Hotové snadno doochuťte.
7. Mezitím opečte slaninu nebo bůček s klobásou do křupava.
8. Sceďené brambory přidejte k opečenému bůčku a chvíli společně opčete.
9. Nakonec přisypte zelí a společně prorestujte.
10. Dochuťte pepřem, případně solí a můžete podávat.
11. Výborně chutná toto jídlo i se zelenou cibulkou a pálivou paprikou.