Máte rádi pečené kuře s lahodnou nádivkou nebo během Velikonoc nebo Vánoc zvyknete připravovat nádivku pečenou v troubě?
Tento skvělý a jemný pokrm nemusí být součástí jen některých jídel a připravit si ho můžete během celého roku velmi jednoduše. Stačí, když smícháte pár surovin při nejbližším vaření nedělní polévky a chutnou vařenou nádivku máte hotovou za pár minut.
Vařená nádivka je lahodně jemná a voňavá. Hodí se k masu, salátům i jako příloha av naší rodině se jí neumíme dojíst.
Při přípravě nedělní polévky občas uvařím i tuto náplň, ale pokaždé větší množství, protože ji každý doslova miluje. Díky následujícímu receptu si tuto delikatesu můžete připravit i vy.
Budeme potřebovat:
- 6 sušších housek (nebo stejné množství chleba či rohlíků)
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- svazek petrželky
- 6 vajec
- trochu vývaru z polévky
- sůl a pepř podle chuti
Jak na to:
- Pro přípravu takové náplně nepotřebujeme čerstvé pečivo. Dokonce je nejideálnější, pokud použijeme starší chléb, rohlíky nebo housky. Ty si nejprve nadrobte do větší misky.
- Přidejte vejce a vše pořádně prohněťte. Nakrájejte petrželku na jemno a přidejte ke směsi vajec a pečiva.
- Masu osolte a přidejte pepř podle chuti. Stejně k směsi přidejte najemno nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Znovu vše důkladně promíchejte.
- Na závěr přidejte trošku vývaru, v závislosti od hustoty masy. Celá masa by neměla být příliš řídká, spíše vláčná a “šťavnatá”.
- Tuto směs uložíme ve formě válečku na potravinářskou fólii a srolujeme. Konce fólie pojistíme gumičkou a takto připravenou nádivku vložíme do horké polévky. Polévka však nesmí vřít! Vaříme přibližně 15 až 20 minut. Následně z polévky vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a krájíme na kolečka.
Přejeme vám dobrou chuť!