Toto je jed, který konzumujeme každý den! Mysleli jste si, že je pro naše zdraví nejnebezpečnější nadměrná konzumace soli nebo cukru? Nechte se vyvést z omylu …
Pokud jste si mysleli, že největším jedem v potravinách je sůl či cukr, vyvedeme vás z omylu! Ve skutečnosti existuje mnoho potravin nevhodných pro náš organismus. Nejnebezpečnější přidána látka v potravinách je však něco úplně jiného !!!
Tato látka se hojně vyskytuje v instantních polévkách – glutaman sodný
Toto dochucovadlo, ať už ve větším nebo menším množství, bývá přidávané do různých jídel denní spotřeby. Jeho použití je časté nejen v tradičních produktech jako jsou instantní polévky, sladkosti nebo maso. Zároveň je častým látkou určenou k aromatizaci v restauracích. Jeho výskyt je skoro všude a vyhnout se mu je téměř nemožné.
Na první pohled se tato látka podobá konzistenci a barvě soli či cukru. Je to jednoduchý, bílý, krystalický prášek. Jeho roztok připomíná chutí polévku. Pozitivum z hlediska ekonomiky je, že může být přidán do jakéhokoliv jídla.
Co znamená látka E621
Jeho primárním úkolem je zvýraznění chuti a vůně jídla. I díky této přísadě o níž jsme dosud možná nevěděli, zkonzumujeme mnohem více jídla než bychom za jiných okolností byli schopni sníst.
Šokující statistiky přinesly zarážející zjištění. V současnosti se spotřebuje po celém světě více než 200 tisíc tun tohoto prášku. Pro dospělého člověka je běžná dávka přijetí okolo 1,5g denně. U dětí je to samozřejmě méně, něco okolo půl gramu na den.
Předávkování E621 může vyvolat závratě, migrénu, poruchy vidění, hormonální nerovnováhu, nevolnost, slabost, závratě, bolesti na hrudi a mnoho jiných.
Velká efektivita této nebezpečné látky je v tom, že skvěle chutná právě v potravinách z rychlého občerstvení a konzervovaných potravinách. Proto nás fast foody tak silně a pravidelně lákají.
Gultaman dělá jídlo chutným až natolik, že v nás vyvolává závislost . Proto například nedokážeme přestat jíst chipsy, čokolády, instantní polévky a tak dále. Pro výrobce je používání E621 mimořádně prospěšné. Snižuje náklady na výrobu a má vysoce účinný vliv na prodej a spotřebu. Jelikož se přidává do mnoha potravin, snižuje to rapidně jejich kvalitu.